Energie vergelijken

Vergelijk energieleveranciers in België

Energie vergelijken via Mijnenergie.be is snel en gratis en biedt een alternatief... voor de prijsvergelijkingsmodule van de regulatoren van de gas- en elektriciteitsmarkt Vreg (Vlaanderen), Cwape (Wallonië) en Brugel (Brussel). Onze prijsvergelijker is onafhankelijk van de energieleveranciers en je kan de energieprijzen van gas en elektriciteit vergelijken op basis van je jaarlijks verbruik of je type woning. Je kan ook je energiefactuur rechtstreeks opladen in de vergelijkingsmodule zodat ze automatisch ingelezen wordt.

 

Hoe werkt het?

Bespaar eenvoudig in 3 stappen

1
Gegevens invoeren

Gegevens invoeren

De energieprijzen verschillen per regio en hangen af van je verbruik. Voer manueel je verbruik in of upload je laatste jaarafrekening, of wij maken een schatting op basis van je type woning.

2
Filter en vergelijk

Filter en vergelijk

We berekenen je jaarlijkse energiekost. Je kan kiezen voor een simulatie met promoties of zonder. En je kan filteren op ondermeer vast/variabel, groene energie, domiciliëring verplichting, ...

3
Kies een leverancier

Kies een leverancier

Je selecteert een leverancier en kan direct intekenen. Bij een overstap regelt de nieuwe leverancier alles gratis en zorgt ook voor de opzeg van uw huidige contract.

Simuleer eenvoudig je capaciteitstarief

Vanaf 1 januari 2023 wordt een nieuwe berekening toegepast voor een deel van de nettarieven in Vlaanderen. Ontdek of jij meer of minder gaat betalen.

Leveranciers waar we mee samenwerken:

Onze diensten

Hoe onze energie vergelijker het makkelijk maakt

Vergelijk energie tarieven

Vergelijk energie tarieven

Onze energieprijzen simulator bevat alle informatie om makkelijk een goedkope en voordelige energie­leverancier te vinden.Energie vergelijken
Verander van energieleverancier

Verander van energieleverancier

Kan op elk moment met opzegtermijn van 30 dagen. Je hoeft je huidige leverancier nooit zelf te verwittigen, dit gebeurt automatisch en gratis.Vind een leverancier
Verhuis: energie­contract regelen

Verhuis: energie­contract regelen

Regel je verhuis met je energieleverancier, die ervoor zorgt dat je rekening op je oud adres wordt afgesloten en indien nodig het huidig contract overzet naar je nieuw adres.


Meld je verhuis
Alles over energieprijzen

Alles over energieprijzen

Alle vragen en informatie over elektriciteit, gas, energie, het capaciteitstarief en de leveranciers gebundeld.
Meer info
Momenteel zijn er 51 promoties en kortingen bij 6 energieleveranciers!
Voor Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Onze meest recente artikelen over energie

Ontvang de beste tips

Blijf op de hoogte van alle tips en het meest recente nieuws door je in te schrijven op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Heb je vragen over Mijnenergie?

FAQ’s

Contacteer ons

De federale energieregulator CREG kent zijn kwaliteitscertificaat toe aan online prijsvergelijkers die het ‘Charter voor een goede informatieverschaffing bij de prijsvergelijking van elektriciteit en gas’ naleven. Het CREG-kwaliteitslabel draagt bij aan een betere informatieverschaffing en versterkt het vertrouwen van particulieren en kmo’s in de elektriciteits- en gasmarkt.

Het charter betekent voor jou dus een extra garantie op de kwaliteit, objectiviteit en betrouwbaarheid van prijsvergelijker Mijnenergie.be. Het charter wijst op:

  • een duidelijke informatieverstrekking
  • een gebruiksvriendelijk en eenvoudige vergelijkingsprocedure
  • nauwkeurige, volledige, correcte, relevante en up-to-date informatie, zonder misleiding
  • een verantwoorde omgang met de informatie van en voor de gebruiker

De CREG heeft Mijnenergie.be het recht toegekend om het CREG-kwaliteitslabel gedurende twee jaar te gebruiken. Tijdens die periode ziet de federale energieregulator erop toe dat Mijnenergie.be alle bepalingen van het charter strikt naleeft en aan de controles van de CREG voldoet.

Via Mijnenergie.be vergelijk je de voorwaarden van de verschillende energieleveranciers in enkele muiskikken. Je krijgt meteen een gedetailleerd overzicht van alle tarieven, op maat van je verbruik en woning. De leveranciers kennen via Mijnenergie.be vaak extra kortingen toe, waardoor je aan de scherpste voorwaarden wisselt van energieleverancier en maximaal bespaart.
Via de prijsvergelijker van Mijnenergie.be vind je het goedkoopste aanbod voor elektriciteit en aardgas. Je hoeft enkel een contract af te sluiten met je nieuwe energieleverancier. Hij regelt alles met je vorige leverancier voor stroom en/of aardgas en met de netbeheerder. Het stopzetten van je huidige contract verloopt dus automatisch. Je ontvangt een slotfactuur van je vorige energieleverancier.
Ja, de energiemarkt is al lange tijd vrijgemaakt. Het overstappen naar een andere leverancier voor aardgas en/of elektriciteit is volledig gratis voor gezinnen en kmo’s (verbruik < 50.000 kWh/jaar). Ook wanneer je huidige contract nog één of enkele jaren loopt, kan je kosteloos een leverancierswissel doorvoeren. Na een overstaptermijn van één maand vangt je nieuwe contract automatisch aan. Hou er wel rekening mee dat welkomstkortingen mogelijk over het eerste contractjaar zijn gespreid en dat je bij een vroegtijdige stopzetting geen aanspraak maakt op de resterende korting van je vorige contract.

Professionele verbruikers met een totaal jaarlijks verbruik groter dan 50.000 kWh/jaar voor elektriciteit en 100.000 kWh/jaar voor aardgas moeten wel de voorziene einddatum respecteren.
De energiemarkt is voortdurend in beweging. Dat zorgt voor wijzigende marktprijzen, waar je als verbruiker van kunt profiteren. De leverancier die vorig jaar het goedkoopste was, zal dat nu niet noodzakelijk nog zijn (en omgekeerd). De energieleveranciers afficheren via Mijnenergie.be hun scherpste prijzen, inclusief welkomstkortingen die een overstap extra aantrekkelijk maken.
CREG kwaliteitslabel

CREG-kwaliteitslabel

Mijnenergie.be is gecertificeerd door de CREG

CREG kwaliteitslabel

Mijnenergie.be draagt het CREG-kwaliteitslabel. De federale energieregulator kent dat certificaat toe aan online prijsvergelijkingswebsites die het ‘charter voor een goede informatieverschaffing bij de prijsvergelijking van elektriciteit en gas’ naleven.

Om te kunnen genieten van het CREG-kwaliteitslabel moet de dienstverlener voldoen aan volgende algemene principes, die de CREG ook regelmatig controleert:

  • duidelijke informatie over de dienstverlening;
  • een gebruiksvriendelijke en eenvoudige dienstverlening;
  • nauwkeurigheid: de prijsvergelijker geeft niet-misleidende, volledige, correcte, relevante informatie die up-to-date is;
  • verantwoord omgaan met de informatie van en voor de gebruiker.

Na analyse van een accreditatiedossier, controles op basis van het charter en logische rekenkundige tests van de resultaten van de prijsvergelijkingen heeft de CREG vastgesteld dat prijsvergelijker Mijnenergie.be de bepalingen van het charter naleeft. Het CREG-kwaliteitslabel vormt voor jou dus een extra garantie op een betrouwbare, objectieve en kwaliteitsvolle vergelijking van de energiemarkt.

Bespaar met onze partners

Independer.be

Vergelijk autoverzekeringen, bekom de nodige informatie en vraag onmiddellijk je contract aan via Independer.be. Onze experten staan steeds voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Naar Independer.be

Spaargids.be

Vergelijk op Spaargids.be de verschillende vormen van sparen om het hoogste rendement te halen. Vind er bovendien de goedkoopste lening voor uw voertuig of de laagste rente voor uw woninglening op de markt.

Naar Spaargids.be

Mijntelco.be

Vergelijk op Mijntelco.be internet, TV en GSM abonnementen en bespaar. Vind het product dat het best bij je past, profiteer van de meest recente promo's en bespaar op je maandelijkse uitgaven.

Naar Mijntelco.be