MIJN persoonlijke ruimte
Wedstrijd
Win 1 jaar
GRATIS elektriciteit
Intercommunale opzoeken
Contactgegevens (telefoon, adres, email,...) terugvinden
Verhuis
Regel uw verhuis van uw oud naar uw nieuw adres met uw leverancier
beeld_turteltaks_afgeschaft
12/09/2017

De "Turteltaks", de Vlaamse energieheffing wordt afgeschaft, wat betekent dit nu voor uw elektriciteitsfactuur?

De Turteltaks is een energieheffing die u jaarlijks betaalt. Hiermee wou de Vlaamse overheid de opgestapelde schuld voor het financieren van de groenestroomcertificaten wegwerken. Het jaarlijks bedrag van deze heffing is afhankelijk van uw verbruikscategorie.
Vanaf 1 januari 2018 wordt de Turteltaks volledig afgeschaft. Dit betekent dat de energieleveranciers de Turteltaks niet meer zullen aanrekenen op uw elektriciteitsfactuur voor de periode vanaf 1 januari 2018.
Deze heffing kan wel nog worden vermeld op uw jaarlijkse afrekeningsfactuur in 2018 voor zover een gedeelte van deze factuur betrekking heeft op een periode in 2017 en dit voor het aantal maanden die in het jaar 2017 vallen.
De Turteltaks wordt weergegeven in het gedeelte "Heffingen" van uw factuur, dus daar kan u het bedrag daarvan terugvinden.
Voor een vergelijking op Mijnenergie.be die u in september maakt, worden er nog 2/12den van het totaal jaarlijks bedrag van de Turteltaks opgenomen. Als u namelijk in september een contract zou regelen voor een veranderen van energieleverancier, kan dit bij de meeste leveranciers immers pas starten vanaf 1 november waardoor u dus nog voor 2 maanden de Turteltaks verschuldigd bent.
Bijgevolg zal de Turteltaks voor een prijsvergelijking vanaf november helemaal niet meer worden opgenomen.