HomepaginaAlles over energieprijzen

Alles over energieprijzen

Onze beste hulpmiddelen om energie gemakkelijker te maken.

Onze missie

De vrije concurrentie op de elektriciteit- en gasmarkt verplicht de leveranciers om voortdurend competitief te blijven zowel op gebied van prijzen als voor de diensten die ze aan hun klanten aanbieden.

De vrijmaking heeft de markt ook veel complexer en bindend gemaakt voor de verbruiker die voortaan actief zijn leverancier moet zoeken, hem op de hoogte moet brengen van zijn verhuis en zijn contract moet overdragen naar zijn nieuw adres, …

Lees meer over ons

Vrije markt

De gas- en elektriciteitsmarkt is geliberaliseerd. Veranderen van energieleverancier vereist geen enkele verandering.

Heb je vragen over Mijnenergie?

FAQ’s

Contacteer ons
Via Mijnenergie.be vergelijk je de voorwaarden van de verschillende energieleveranciers in enkele muiskikken. Je krijgt meteen een gedetailleerd overzicht van alle tarieven, op maat van je verbruik en woning. De leveranciers kennen via Mijnenergie.be vaak extra kortingen toe, waardoor je aan de scherpste voorwaarden wisselt van energieleverancier en maximaal bespaart.
Via de prijsvergelijker van Mijnenergie.be vind je het goedkoopste aanbod voor elektriciteit en aardgas. Je hoeft enkel een contract af te sluiten met je nieuwe energieleverancier. Hij regelt alles met je vorige leverancier voor stroom en/of aardgas en met de netbeheerder. Het stopzetten van je huidige contract verloopt dus automatisch. Je ontvangt een slotfactuur van je vorige energieleverancier.
Ja, de energiemarkt is al lange tijd vrijgemaakt. Het overstappen naar een andere leverancier voor aardgas en/of elektriciteit is volledig gratis voor gezinnen en kmo’s (verbruik < 50.000 kWh/jaar). Ook wanneer je huidige contract nog één of enkele jaren loopt, kan je kosteloos een leverancierswissel doorvoeren. Na een overstaptermijn van één maand vangt je nieuwe contract automatisch aan. Hou er wel rekening mee dat welkomstkortingen mogelijk over het eerste contractjaar zijn gespreid en dat je bij een vroegtijdige stopzetting geen aanspraak maakt op de resterende korting van je vorige contract.

Professionele verbruikers met een totaal jaarlijks verbruik groter dan 50.000 kWh/jaar voor elektriciteit en 100.000 kWh/jaar voor aardgas moeten wel de voorziene einddatum respecteren.
De energiemarkt is voortdurend in beweging. Dat zorgt voor wijzigende marktprijzen, waar je als verbruiker van kunt profiteren. De leverancier die vorig jaar het goedkoopste was, zal dat nu niet noodzakelijk nog zijn (en omgekeerd). De energieleveranciers afficheren via Mijnenergie.be hun scherpste prijzen, inclusief welkomstkortingen die een overstap extra aantrekkelijk maken.

Bespaar met onze partners

Independer.be

Vergelijk autoverzekeringen, bekom de nodige informatie en vraag onmiddellijk je contract aan via Independer.be. Onze experten staan steeds voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Naar Independer.be

Spaargids.be

Vergelijk op Spaargids.be de verschillende vormen van sparen om het hoogste rendement te halen. Vind er bovendien de goedkoopste lening voor je voertuig of de laagste rente voor je woninglening op de markt.

Naar Spaargids.be

Mijntelco.be

Vergelijk op Mijntelco.be internet, TV en GSM abonnementen en bespaar. Vind het product dat het best bij je past, profiteer van de meest recente promo's en bespaar op je maandelijkse uitgaven.

Naar Mijntelco.be