Colruyt Group levert nu ook elektriciteit en aardgas via DATS24

Colruyt Group levert nu ook elektriciteit en aardgas via DATS24
  • 06.04.2021
  • Laatste update: 30.05.2023
  • Kurt Deman
  • 2 min

DATS24, de brandstofleverancier van Colruyt Group, lanceert nu ook energiecontracten voor particulieren en bedrijven. De klanten kiezen zelf de duurzame bron uit eigen land waarvan ze elektriciteit afnemen: wind of biogas.

Eigen windenergie

De familie Colruyt zet al sinds 2009 sterk in op de ontwikkeling van windenergie in de Noordzee. Colruyt Group en Korys (de investeringsmaatschappij van de familie Colruyt) zijn eigenaar van Parkwind in de holding Virya Energy. Parkwind is de grootste Belgische ontwikkelaar van windmolenparken op zee. Het leveren van groene stroom vormt bijgevolg een volgende logische stap. Daarnaast voorziet DATS24 ook elektriciteit via de windmolenparken op zijn distributiecentrum Dassenveld in Halle.

Stroom uit biogas

De klant kan ook kiezen voor elektriciteit opgewekt in de biogasinstallatie in Quévy (Henegouwen), waar Vanheede Environment Group groene elektriciteit opwekt uit voedingsafval dat onder meer van Colruyt Group afkomstig is.

Het aardgas van DATS24 is voorlopig nog niet groen, al meent DATS24 werk te maken van alternatieven.

Kruisbestuiving via Xtra-kaart

De klant kan zich op de website van DATS24 aanmelden via de Xtra-kaart, waarmee Colruyt Group in de kaart speelt van een kruisbestuiving tussen de supermarkten, de tankstations en de energievoorziening.

Is DATS24 de goedkoopste energieleverancier?

Zowel voor elektriciteit als aardgas biedt DATS24 variabele tarieven aan. Die bewegen dus mee met de prijsevoluties op de energiemarkt. Bij veel wind of zon profiteert de klant mee van de lagere marktprijzen. Wilt u weten of de prijs van de stroom en aardgas van DATS24 bij de goedkoopste op de markt behoort? De pijsvergelijker van Mijnenergie.be biedt steeds een overzicht van de actuele prijsverhoudingen.

Meer info over Dats 24

Maak je je zorgen over je hoge energiefactuur?
Via een vergelijking op Mijnenergie.be weet je snel of je effectief te veel betaalt. Bovendien sluit je na je vergelijking zonder problemen een nieuw energiecontract af.
Ja, ik wil minder betalen