Coolblue is nu ook energieleverancier: wat met Belgische plannen?

Coolblue is nu ook energieleverancier: wat met Belgische plannen?
  • 12.02.2021
  • Kurt Deman
  • 2 min

Coolblue is bij onze noorderburen al een tijdje actief als leverancier van zonnepanelen. Het heeft nu ook energiebedrijf ServiceHouse overgenomen, wat de weg opent voor de levering van energie en gas. Coolblue Energie focust zich daarbij op de verdeling van groene en lokale wind- en zonne-energie en CO2-gecompenseerd gas.

Geïntegreerde keten

Dat Coolblue ook huishoudapparaten levert, zou voor een synergie moeten zorgen. Oprichter Pieter Zwart wees in De Volkskrant op de kracht van een geïntegreerde keten: “De klanten van Coolblue Energie krijgen naast scherpe stroom- en gasprijzen ook inzicht in hun stoomverbruik – en een welkomstbonus. Maar we kennen ook fikse kortingen toe op de energiezuinige apparaten die we bij hen installeren.”

Pieter Zwart zegt in datzelfde interview de verbruiksgegevens van klanten niet aan te wenden om bijvoorbeeld meer energiezuinige wasdrogers te verkopen. Al denkt hij dat gegevensintegratie in de toekomst wel een betere klantervaring kan opleveren.

Wat met Coolblue en de Belgische markt?

Coolblue plande eerder al de uitrol van zijn zonnepanelen op de Belgische markt vanaf eind 2020. Communicatieverantwoordelijke Ottelien van Pelt liet anderhalf jaar geleden in distributievakblad Gondola optekenen dat het, gezien de aanwezigheid van fysieke en online winkels in België, een  logische stap is om ook in ons land zonnepanelen aan te bieden. Die plannen lijken nu wat vertraging te hebben opgelopen, maar staan nog altijd op de agenda zo blijkt uit een reactie aan onze redactie.

Op onze vraag of Coolblue ook energie op de Belgische markt zal verdelen, kon of mocht woordvoerder Emanuel Sys ons nog niks meer vertellen.

Tip: Ga hier na welke energieleverancier vandaag voor uw woning als goedkoopste uit de bus komt