CREG stapt over naar vergelijkingsmethode gebruikt op mijnenergie.be

CREG stapt over naar vergelijkingsmethode gebruikt op mijnenergie.be
  • 06.10.2022
  • Laatste update: 15.12.2022
  • Kurt Deman
  • 1 min

Vanaf november 2022 zullen de federale en alle gewestelijke energieregulatoren een uniforme methode gebruiken om de geschatte jaarkost van contracten met een variabele prijs voor elektriciteit en aardgas te berekenen. Mijnenergie.be hanteert die methode nu al sinds enige maanden om de prijzen van de energieleveranciers te vergelijken. 

De methode, die al sinds enkele maanden door Mijnenergie.be wordt toegepast, houdt rekening met de verwachte energieprijzen voor de komende 12 maanden, op basis van de laatst beschikbare prijsnoteringen op de energiebeurzen voor toekomstige leveringen. Hierdoor krijgt de consument een correctere rangschikking die hem helpt om het beste tariefplan te kiezen. Energieregulatoren hanteerden tot voor kort verschillende formules om hun tarieven voor elektriciteit en gas te vast te leggen. Zowel VREG (Vlaanderen), CWaPE (Wallonië), BRUGEL (Brussel) en CREG (federaal) voeren de methodiek op basis van de toekomstige waarden nu gemeenschappelijk in. Op die manier zitten de energieregulatoren na maanden van verdeeldheid rond de aangewezen methodiek nu ook op één lijn.

Besparen op je energiefactuur?
Dat doe je eenvoudig door een vergelijkingstest te maken via Mijnenergie.be. Zo vind je een goedkopere energieleverancier. Bovendien regelt je oude energieleverancier de overstap. Vergelijk via volgende knop.
Ja, ik wil besparen