Eerste dynamisch energiecontract voor kmo’s

Eerste dynamisch energiecontract voor kmo’s
  • 16.02.2021
  • Laatste update: 16.04.2021
  • Kurt Deman
  • 2 min

Energieleverancier Yuso brengt als eerste een dynamisch energiecontract in de markt voor kleinere ondernemingen. Zij kunnen kunnen hun verbruik per uur kunnen afrekenen tegen de prijs die de elektriciteit op dat moment kost.

Bij een dynamisch afname- of terugleveringscontract rekent uw energieleverancier de elektriciteitsafname of -injectie per uur af aan de actuele marktprijs. Dat maakt het mogelijk om het elektriciteitsverbruik van bepaalde toestellen en toepassingen te laten samenvallen
met de uren waarvoor lagere prijzen gelden. U kunt met een dynamisch energiecontract dus actief inspelen op de fluctuaties op de energiemarkt.

Dynamisch energiecontract voor gezinnen volgt

Grote industriële bedrijven maken al langer gebruik van dergelijk dynamisch energiecontract voor elektriciteit. Yuso biedt die mogelijkheid nu ook voor kleinere ondernemingen. Energieregulator Vreg verwacht dat in de komende weken of maanden ook dynamische contracten voor gezinnen volgen. “Verschillende leveranciers hebben namelijk aangekondigd in de loop van 2021 een dynamisch contractaanbod in de markt te zetten”, luidt het.

Digitale meter vereist

Voor het dynamsisch energiecontract hebt u een digitale meter nodig. Toepassingen aangesloten op de gebruikerspoort van de digitale meter zullen het in de toekomst mogelijk maken om uw verbruik automatisch te sturen op basis van de actuele energieprijs.

Tip: Wilt u minder betalen voor uw energiefactuur? Vergelijk dan nu de huidige marktprijzen op de energiemarkt.

Besparen op je energiefactuur?
Dat doe je eenvoudig door een vergelijkingstest te maken via Mijnenergie.be. Zo vind je een goedkopere energieleverancier. Bovendien regelt je oude energieleverancier de overstap. Vergelijk via volgende knop.
Ja, ik wil besparen