
Fluvius noodleverancier voor aardgasklanten AECO
De historisch hoge prijzen op de energiemarkt eisten enkele wekene geleden een nieuw slachtoffer. AECO, dat tot voor kort als Energy2030 door het leven ging, zette zijn activiteiten stop. Sinds 18 maart treedt Fluvius op als noodleverancier voor aardgas.
Na de kleine bedrijfsleverancier Energy2Business, de Vlaamse Energieleverancier en Watz trekt zich op die manier een vierde speler noodgedwongen terug uit de energiemarkt. De coöperatieve leverancier van elektriciteit en gas moest vanaf 1 maart zijn activiteiten stopzetten. Financiële moeilijkheden als gevolg van de sterk gestegen prijzen op de energiemarkten liggen aan de basis, zo vermeldt AECO op zijn website.
Fluvius treedt vanaf nu op als noodleverancier voor aardgas. De netbeheerder raadt zijn klanten aan om zo snel mogelijk naar een nieuwe leverancier over te stappen. Dat kan snel en eenvoudig via de prijsvergelijker van Mijnenergie.be.
AECO telde in Brussel en Wallonië telkens ongeveer 3.000 klanten, waarvan in hoofdzaak bedrijven. In Vlaanderen ging het om 500 klanten voor elektriciteit en 200 voor aardgas. In Brussel treedt Engie automatisch als energieleverancier naar voor. In Vlaanderen staat netbeheerder Fluvius tijdelijk in voor de energielevering, terwijl in Wallonië Engie of Luminus – afhankelijk van het distributienetgebied de rol van noodleverancier vervult.
Lees ook:
[cta_box color=”blue”]
Inhoud
Meer lezen op onze blog

De vaste contracten zijn terug van weggeweest. Tijdens de crisis van 2021 en 2022 waren ze bijna van de radar verdwenen, maar nu t…

Voor bijna een half miljoen Belgen valt op 1 juli het doek over het sociaal energietarief. Zij vallen dan terug op de comm…

Verschillende energieleveranciers brengen extra kosten in rekening voor eigenaars van zonnepanelen en een analoge meter. Mega schr… Bij een doorsnee installatie met een omververmogen van 4 kVA betaal je nu dus nog 12 euro per maand of 144 euro per jaar. De vergoedingen bij de twee andere leveranciers met dergelijke forfait ongewijzigd: bij TotalEnergies betaal je 5,30 euro per kVa en bij Octa+ 10,60 euro.

Wie een nieuwe keuken aanschaft, kiest daarbij tussen een gas- of inductiekookplaat. Veel hobbykoks hebbe…