Energieleverancier Antargaz dooft levering van aardgas en elektriciteit uit

Energieleverancier Antargaz dooft levering van aardgas en elektriciteit uit
  • 24.11.2022
  • Laatste update: 15.12.2022
  • Kurt Deman
  • 2 min

Antargaz bouwt zijn activiteiten als energieleverancier in ons land af. Het schrijft die beslissing toe aan de huidige marktsituatie met een hoge volatiliteit. Antargaz heeft een marktaandeel van ongeveer 0,22% voor elektriciteit en 0,30% voor aardgas, goed voor enkele duizenden klanten. De verdeling van propaan en butaan in gasflessen en propaan in gastanks en de levering van lpg blijven behouden.

Antargaz maakt deel uit van de beursgenoteerde groep UGI. De onderneming staat bij ons hoofzakelijk bekend als leverancier van gasflessen en gastanks. Sinds 2019 benaderde het ook de markt als stroomleverancier. Het bouwde zijn marktaandeel vooral uit via het energieplatform Gaele. Gedelegeerd bestuurder Guy Van Cauwenbergh kon het exacte aantal klanten niet meedelen, maar schat het op minder dan vijfduizend.

Waarom neemt Antargaz die beslissing?

Guy Van Cauwenbergh wijst op de hoge volatiliteit en onzekerheid op de energiemarkten. “Bovendien zien we geen signalen dat daar binnenkort verandering in zal komen”, luidt het. De gedelegeerd bestuurder wijst tevens op het hogere risico van achterstallige betalingen van klanten omwille van de hoge energiekosten.

Wat zijn de gevolgen voor de klant?

Sinds februari 2022 zette Antargaz al de mogelijkheid tot nieuwe contracten en contractverlengingen  stop. Contracten van onbepaalde duur worden nu opgezegd. Verbintenissen met een vaste looptijd blijven doorlopen, al staat de energieleverancier er ook open voor dat die worden overgenomen door een andere speler.

Wat kan je als klant ondernemen?

Het is te allen tijde mogelijk om naar een andere energieleverancier over te stappen. Dat kan gratis en mits het respecteren van een overstaptermijn van één maand. Mijnenergie.biedt de mogelijkheid om de verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken en meteen over te stappen.

Wat gebeurt er met de andere activiteiten van Antargaz?

Guy Van Cauwenbergh benadrukt dat de verdeling van propaan en butaan in gasflessen en propaan in gastanks helemaal niet in het gedrang komt. “We kozen ervoor om een risicovolle activiteit af te bouwen. Voor onze andere producten kan de klant op dezelfde graad van kwaliteit en service rekenen.”

Sloot jij het meest voordelige energiecontract af?
Als je niet zeker bent, biedt een vergelijking pas echt duidelijkheid. Start met vergelijken en sluit vandaag nog een voordelig energiecontract af door op volgende knop te klikken.
Ja, ik wil besparen