Energieleverancier voor bedrijven Elexys moet levering in Brussel en Wallonië stopzetten

Energieleverancier voor bedrijven Elexys moet levering in Brussel en Wallonië stopzetten
  • 18.03.2022
  • Kurt Deman
  • 1 min

Energieleverancier Elexys, die de professionele markt bedient, laat zijn klanten weten dat de Waalse en Brusselse netbeheerders zijn contracten heeft geschorst. Het gevolg is dat de Elexys alle leverings- en injectiecontracten in die regio’s noodgedwongen automatisch beëindigt.

Elexys verwijst als oorzaak voor deze precaire situatie naar de ongeziene prijsstijgingen op de markt, veroorzaakt door geopolitieke spanningen, het conflict in Oekraïne en de onzeker gasbevoorrading. De gesprekken over de continuïteit op de Vlaamse markt zijn volgens de energieleverancier nog aan de gang.

Noodleverancier

De levering in Vlaanderen en Wallonië wordt tijdelijk overgenomen door de noodleverancier. Gezien de hogere energieprijzen die u in dat geval betaalt, komt her op aan van zo snel mogelijk over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Via de vergelijker van Mijnenergie.be kunt u daartoe meteen een geprofessionaliseerde offerte aanvragen.
Meer besparen op energie?
Maak net als duizenden andere Vlamingen een vergelijking via Mijnenergie.be en bespaar op je energiefactuur. Start met besparen door op volgende knop te klikken.
Ja, ik wil minder betalen