Fluvius neemt energielevering Watz tijdelijk over: klanten stappen best zo snel mogelijk over naar een andere leverancier

Fluvius neemt energielevering Watz tijdelijk over: klanten stappen best zo snel mogelijk over naar een andere leverancier
  • 20.12.2021
  • Kurt Deman
  • 1 min

Nadat energieleverancier Watz vandaag aankondigde dat het tijdelijke bescherming tegen schuldeisers vraagt, treedt Fluvius nu maximaal zestig dagen op als tijdelijke noodleverancier. Omwille van de hogere tarieven bij de noodleverancier en de maximale periode van zestig dagen, kiest u best zo snel mogelijk een nieuwe leverancier.

De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) geeft toestemmig aan netbeheerder Fluvius om energieleverancier Watz de toegang tot de Vlaamse distributienetten voor gas en elektriciteit te ontzeggen. Fluvius zal daarom nu als noodleverancier optreden. Dat betekent dat de netbeheerder gedurende maximaal zestig dagen garant staat voor de levering aan ongeveer 22.000 Watz-klanten voor elektriciteit en 12.000 voor gas.

Fluvius rekent het energieverbruik van de betrokken klanten aan tot ze een nieuw contract hebben afgesloten bij een andere commerciële leverancier. De tarieven die Fluvius hiervoor hanteert, zijn in de vergelijker van Mijnenergie.be opgenomen en liggen hoger dan de tarieven op de commerciële markt. Daarom valt het aan te raden om zo snel mogelijk over te stappen richting een nieuwe leverancier. Dat stelt ook Fluvius in een persbericht.  Via onze vergelijkingstool ontdekt u welke leverancier momenteel het goedkoopste tarief voor uw woonplaats en verbruik voorstelt en stapt u in enkele muisklikken over.