Fysieke meteropname bij analoge meter maar om de vier jaar

Fysieke meteropname bij analoge meter maar om de vier jaar
  • 01.06.2021, 11:06
  • Kurt Deman
  • 1 min

De meteropnemer van Fluvius komt binnenkort slechts vierjaarlijks bij u langs, in plaats van de huidige tweejaarlijkse opname. Voor eigenaars van een digitale meter is een bezoek ter plaatse niet langer vereist.

Uw meterstanden zijn essentieel om uw energiefactuur correct te berekenen. Bij een analoge meter geeft u die online door, in combinatie met een tweejaarlijks bezoek van een een meteropnemer. Dat verandert binnenkort in een vierjaarlijks bezoek van een Fluviusmedewerker, zo weet HLN.

In situaties met een verhoogd foutenrisico, gebeurt de opname nog altijd tweejaarlijks bij de klassieke, analoge meter.  Dat is bijvoorbeeld het geval bij een sterk toegenomen of verminderd gebruik, of als er vroeger regelmatig rechtzettingen nodig waren.

Beschikt u over een digitale meter?

Dan gebeurt de registratie van de meterstand automatisch. In dat geval hoeft u dus zelfs niets online in te geven en komt er geen meteropnemer langs.

Daarnaast zijn er nog een aantal specifieke momenten waarop u de meterstand zelf doorgeeft, zoals een leverancierswissel, een verhuis of wanneer extra info vereist is.