Geven groepsaankopen effectief betere prijzen dan een individuele overstap?

Geven groepsaankopen effectief betere prijzen dan een individuele overstap?
  • 25.03.2019
  • Kurt Deman
  • 2 min

Groepsaankopen zijn gebaseerd op het eenvoudige principe dat stelt “hoe groter de groep hoe beter de prijs”. Werkt het groepseffect ook voor elektriciteit en aardgas? Helemaal niet!

De reden is dat de grote concurrentie op de elektriciteit- en aardgasmarkt er effectief voor zorgt dat de energieleveranciers de laatste jaren permanent aan de consumenten lage tarieven aanbieden gekoppeld aan welkomstpremies. Dit geeft hen dus helemaal geen ruimte meer voor extra kortingen voor groepsaankopen. De resultaten van de recente groepsaankopen hebben dit zeker bevestigd en integendeel tot wat door de organisatoren ervan beweerd wordt, hebben ze zelfs niet de beste prijzen opgeleverd!

Concreet betekent dit dat u dus helemaal niet afhankelijk bent van groepsaankoopacties om van de meest voordeligste prijs te kunnen genieten. U kan gewoon het bestaande individueel te verkrijgen marktaanbod vergelijken op het moment dat u dit wenst, het voor u meest interessante product kiezen en bij het verlengen van dit contract alert blijven en opnieuw vergelijken met het op dat moment bestaande marktaanbod.

Belangrijk nog om weten is dat zelf via internet veranderen van energieleverancier even gemakkelijk is als veranderen via een groepsaankoop. In beide gevallen volstaat het om het inschrijvingsformulier in te vullen en te bevestigen. De opzeg van het huidige contract gebeurt altijd automatisch tijdens de overstapprocedure.

Begin mijn online vergelijking