Groepsaankoop juni 2021: mijnenergie.be opnieuw goedkoper

Groepsaankoop juni 2021: mijnenergie.be opnieuw goedkoper
  • 02.06.2021
  • Kurt Deman
  • 1 min

De nieuwe groepsaankoop van SamenSterker biedt niet de goedkoopste prijzen op de markt. De tarieven via Mijnenergie.be liggen zelfs tot enkele honderden euro’s lager.

Groepsaankopen blijven populair. Toch resulteren ze niet altijd in de goedkoopste prijs. Veelal betaalt u minder wanneer u het marktaanbod via een prijsvergelijker als Mijnenergie.be onder de loep houdt. Dat blijkt opnieuw het geval met de groepsaankoop ‘Samensterker’ van iChoosr.

Consumenten konden zich de voorbije maanden vrijblijvend inschrijven voor de nieuwe groepsaankoop voor aardgas en elektriciteit. IChoosr organiseerde op woensdag 12 mei 2021 een veiling waarop energieleveranciers hun beste bod konden uitbrengen. Daarbij kwamen Elegant en Lampiris als winnaars uit de bus. 

Die twee ‘winnende’ aanbiedingen legden we op 2 juni naast de goedkoopste tarieven via prijsvergelijker Mijnenergie.be.

 

Mijnenergie.be versus groepsaankoop 2

Mijnenergie.be goedkoper dan groepsaankoop

Uit onze simulatie blijkt dat het goedkoopste individueel aanbod meer dan 300 euro goedkoper is dan het aanbod uit de groepsaankoop. Dat prijsverschil valt onder meer toe te schrijven aan de welkomstkortingen die leveranciers via Mijnenergie.be toekennen aan nieuwe klanten. Hoewel de tarieven van de groepsaankoop onder de gemiddelde prijzen duiken, bespaart u dus nog altijd significant meer door zelf te vergelijken via onze prijsvergelijker