Matige respons op groepsaankoop West-Vlaanderen

Matige respons op groepsaankoop West-Vlaanderen
  • 14.03.2022
  • Kurt Deman
  • 1 min

Van de 90.000 mensen die zich inschreven voor de groepsaankoop van de provincie West-Vlaanderen gingen vooralsnog maar 15.000 deelnemers ook effectief in op het aanbod van energieleverancier Mega. Dat blijkt uit berichtgeving van Radio 2. Volgens gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe kijken veel consumenten de kat uit de boom.

Mega haalde begin februari de groepsaankoop van de provincie West-Vlaanderen binnen. In tegenstelling tot de vorige groepsaankopen gaat het om een aanbod met variabele prijzen. Vooralsnog zet slechts een beperkt deel van de ingeschreven consument hun interesse ook effectief om in een contract. Volgens Radio 2 hapten 15.000 mensen toe, tegenover 5.000 expliciete weigeringen. Dat betekent meteen ook dat nog 70.000 ingeschrevenen hun beslissing niet kenbaar hebben gemaakt.

Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe gaf bij Radio 2 aan dat veel mensen nog hopen op een stabilisering van het conflict in Oekraïne en vooralsnog de kat uit de boom kijken. Hij onderstreepte tevens dat de problemen met leverancier Mega van de baan zijn.