Minister Van der Straeten wil uitbreiding sociaal tarief verlengen

Minister Van der Straeten wil uitbreiding sociaal tarief verlengen
  • 14.09.2021
  • Kurt Deman
  • 1 min

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) pleit ervoor om het sociaal tarief te verlengen zodat personen met een laag inkomen beschermd blijven tegen prijsstijgingen van elektriciteit en aardgas.

Het sociaal tarief was tot voor begin dit jaar enkel toegankelijk voor wie een bepaalde tegemoetkoming of uitkering ontvangt. Volgens minister van Energie Tinne Van der Straeten vielen op die manier veel mensen uit de boot, waaronder een grote groep gepensioneerden, alleenstaanden en eenoudergezinnen die de eindjes maar moeilijk aan elkaar kunnen knopen.

Daarom heeft de federale overheid het sociaal tarief begin dit jaar voor één jaar uitgebreid naar iedereen die een ‘verhoogde tegemoetkoming’ ontvangt. Concreet ging  het om mensen met een bruto maandinkomen van minder dan 1.640 euro. Op die manier verdubbelde het aantal gezinnen met een sociaal tarief van een half miljoen naar één miljoen.

Nu de energieprijzen blijven stijgen, wil minister van Energie Tinne Van der Straeten die uitbreiding in de tijd verlengen. Dat stelde ze in Terzake.