Nieuw energielabel nu ook voor verlichting

Nieuw energielabel nu ook voor verlichting
  • 31.08.2021
  • Kurt Deman
  • 1 min

Op 1 maart 2021 kregen wasmachines, vaatwassers, koelkasten, diepvriezers, wijnkasten, tv’s en pc-schermen een nieuw energielabel met een classificatie van A tot G. Die vereenvoudigde indeling is vanaf 1 september ook van toepassing op verlichting. 

Sinds 1 maart 2021 hoef je niet meer te zoeken naar toestellen die een label A++ of A+++ dragen. Het etiket waarop je de energieprestatie van elektrische toestellen en huishoudtoestellen kunt bekijken, werd herzien en vereenvoudigd. Die wijziging heeft tot doel om gelijke tred te houden met de laatste ontwikkelingen op het vlak van energiezuinige toestellen en de productie ervan te stimuleren.De nieuwe labels met QR-code hebben nu ook betrekking op alle lampen, spots of andere producten die je in een verlichtingsarmatuur kunt bevestigen.

Winkels beschikken over 14 werkdagen om de labels te vervangen. Ze mogen hun aanwezige voorraden van lampen nog eind februari 2023 met het oude label verkopen.

Sloot jij het meest voordelige energiecontract af?
Als je niet zeker bent, biedt een vergelijking pas echt duidelijkheid. Start met vergelijken en sluit vandaag nog een voordelig energiecontract af door op volgende knop te klikken.
Ja, ik wil minder betalen