Nieuwe energieleverancier TINA Energy kiest voor hernieuwbare energie en … kernenergie

Nieuwe energieleverancier TINA Energy kiest voor hernieuwbare energie en … kernenergie
  • 22.12.2021
  • Kurt Deman
  • 3 min

Op een moment dat de kernuitstap de politieke gemoederen blijft beroeren, lanceert ENBRO een energiecontract dat nucleaire energie met hernieuwbare energie combineert. Het bedrijf biedt met de merknaam TINA Energy (voluit: There is No Alternative) naar eigen zeggen het eerste en enige compleet CO2-vrije energiecontract. “We willen consumenten en ondernemers een stem geven in het debat rond de kernuitstap”, luidt het.

Volgens bestuurder Luc Demeyere van ENBRO ondersteunt TINA Energy de uitrol van windenergie en zonne-energie ten volle, maar valt de shift naar hernieuwbare energie moeilijk te rijmen met de stopzetting van wat hij ‘de grootste en veiligste bron van CO2-vrije energie’ noemt. Hij vindt het bouwen van gascentrales in combinatie met het sluiten van kerncentrales onaanvaardbaar.

Mega en Elindus als partners

ENBRO Group – het bedrijf achter onder meer Gaele, de energieassistent van Test Aankoop – lanceert vandaag een energiecontract dat hernieuwbare energie met kernenergie combineert. Het bedrijf omschrijft het als het eerste en enige CO2-vrije energiecontract. Voor de consumenten neemt ENBRO Mega onder de arm, voor de ondernemers staat Elindus garant voor de leveringen.  De energieleverancier verdeelt ook aardgas, waarbij het de CO2-emissierechten compenseert.

“Nucleair is de katalysator van hernieuwbare energie, de combinatie van beide vormt de ruggengraat van energiezekerheid”, vertelt Luc Demeyere. “CO2-neutraliteit kunnen we enkel behalen door hernieuwbare energie aan te vullen met nucleaire energie. Een combinatie die overigens compleet zonder biomassa tot stand komt. En wie kan daar nu wat op tegen hebben?!”

“Kritische stem laten horen”

Demeyere stelt dat TINA energy de consument en ondernemer een stem in het energiedebat geeft. “Binnen een complexe markt zijn meer en meer mensen bezig met de reductie van hun CO2-uitstoot. TINA energy is er voor allen die hun bijdrage willen leveren op een verstandige manier, voor zij die op een toekomstgerichte manier hun stem willen laten gelden”, luidt het.

Hoeveel kosten elektriciteit en aardgas van TINA Energy?

TINA energy biedt naar eigen zeggen in de huidige marksituatie competitieve en duidelijke variabele tarieven aan. Het is volgens de leverancier meteen ook het goedkoopste en enige volledig CO2-vrije energiecontract. Benieuwd waar de tarieven van TINA Energy zich ten opzichte van de andere leverancier situeren? We hebben de tarieven voor aardgas en energie van TINA Energy aan onze vergelijkingstool toegevoegd, zodat je de prijzen met het marktaanbod kunt vergelijken.

Maak je je zorgen over je hoge energiefactuur?
Via een vergelijking op Mijnenergie.be weet je snel of je effectief te veel betaalt. Bovendien sluit je na je vergelijking zonder problemen een nieuw energiecontract af.
Ja, ik wil minder betalen