Nu ook stekker uit Nederlandse energieleverancier getrokken

Nu ook stekker uit Nederlandse energieleverancier getrokken
  • 27.10.2021, 15:10
  • Kurt Deman
  • 2 min

De hoge energieprijzen blijven slachtoffers maken onder de energieleveranciers. Na het faillissement van enkele Britse spelers, verliest nu ook de Nederlandse energieleverancier Welkom Energie zijn vergunning.  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) stelde eerder al dat ook in ons land een energieleverancier met betalingsachterstand kampt.

Welkom Energie kwam door de hoge gasprijzen in financiële problemen, waardoor het niet meer aan zijn vergunningsvoorwaarden kon voldoen. Daarop besliste de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om de vergunning van de leverancier in te trekken.

Welkom Energie mag als gevolg van die beslissing vanaf 1 november 2021 geen gas en elektriciteit meer mag leveren aan zijn  90.000 klanten. Bovendien betekent het intrekken van de leveringsvergunning meteen ook de beëindiging van alle bestaande contracten en voorwaarden. De klanten krijgen meteen een nieuw contract van Eneco, al zal dat tegen de huidige dure energieprijzen gebeuren. Na dertig dagen beslissen die nieuwe klanten om bij Eneco aan boord te blijven, dan wel over  te stappen naar een andere leverancier.

Zien klanten hun tegoeden nog terug?

Wat er met tegoeden zoals te veel betaalde voorschotten en welkomstboni moet gebeuren, is volgens de krant De Telegraaf vooralsnog onduidelijk. Eerder raadde onze energie-expert Kristof De Paepe al aan om de betaalde voorschotten te documenteren en de voorschotbedragen niet nodeloos hoog op te krikken.

Dat de hoge energieprijzen niet zonder gevolgen blijven voor de energieleveranciers blijkt ook uit het feit dat een andere Nederlandse speler, Enstroga, zijn klanten zelf vraagt om over te stappen naar een andere energiemaatschappij.

Bron: De Telegraaf en Solar Magazine