Plan je een verhuis? Met deze 3 punten moet je rekening houden voor je elektriciteit en/of aardgas

Plan je een verhuis? Met deze 3 punten moet je rekening houden voor je elektriciteit en/of aardgas
  • 22.03.2019
  • Laatste update: 05.01.2023
  • Kurt Deman
  • 2 min

Wanneer je verhuist, is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden.

In geval van verhuis is het belangrijk om te weten:

  • Je bent in geen enkel geval verplicht om de leverancier van de vorige bewoner over te nemen! Je moet zelfs niet weten wie de leverancier van die bewoner is, aangezien je niets moet doen naar hem toe. Bij een verhuis kan je namelijk altijd vrij een nieuwe leverancier kiezen voor dit nieuw adres of je huidig contract overzetten;
  • Op het moment dat je de sleutels overhandigd krijgt, moet je ook met de vorige bewoner de meterstanden opnemen (bij voorkeur via het energieovernamedocument). Dit document is helemaal geen contract maar enkel een document voor het vastleggen van de meterstanden en bedoeld als bewijs in geval van discussie achteraf. Je moet dus altijd nog zelf je contract regelen op je nieuw adres;
  • Je moet je energiecontract op je nieuw adres zeker niet op voorhand regelen. Dit is ook moeilijk aangezien je de meterstanden moet doorgeven bij het aangaan van je contract. Dit gebeurt dus best een paar dagen nadat je de sleutels hebt ontvangen, ook in geval je daar niet direct al gaat wonen. De meters blijven tijdelijk openstaan en pas als je je contract niet binnen de 30 dagen na de sleuteloverdracht geregeld hebt, zal je intercommunale de meters komen afsluiten.

Een verhuis is een goede gelegenheid om direct een voordelig contract te nemen voor dit nieuw adres. Meestal heb je nog geen idee van je verbruik op dit adres. Daarom kan je best via onze vergelijkingsmodule vergelijken op basis van je type woning om te zien wie de meest voordelige producten aanbiedt. Van daaruit kan je dan ook je nieuw contract voor het gewenste product direct online regelen.

Je kan de verschillende energieleveranciers van aardgas en/of elektriciteit gemakkelijk vergelijken voor je nieuwe woning via de volgende link:

Energieleveranciers vergelijken

Wil jij ook minder betalen voor energie?
Start dan met een vergelijking op Mijnenergie.be. Wij geven je een duidelijk overzicht van de meest voordelige energieleveranciers voor je regio.
Ja, ik wil besparen