Plan je een verhuis? Met deze 3 punten moet je rekening houden voor uw elektriciteit en/of aardgas

Plan je een verhuis? Met deze 3 punten moet je rekening houden voor uw elektriciteit en/of aardgas
  • 22.03.2019
  • Kurt Deman
  • 2 min

Wanneer u verhuist, is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden.

In geval van verhuis is het belangrijk om te weten:

  • U bent in geen enkel geval verplicht om de leverancier van de vorige bewoner over te nemen! U moet zelfs niet weten wie de leverancier van die bewoner is, aangezien u niets moet doen naar hem toe. Bij een verhuis kan u namelijk altijd vrij een nieuwe leverancier kiezen voor dit nieuw adres of uw huidig contract overzetten;
  • Op het moment dat u de sleutels overhandigd krijgt, moet u ook met de vorige bewoner de meterstanden opnemen (bij voorkeur via het energieovernamedocument). Dit document is helemaal geen contract maar enkel een document voor het vastleggen van de meterstanden en bedoeld als bewijs in geval van discussie achteraf. U moet dus altijd nog zelf uw contract regelen op uw nieuw adres;
  • U moet uw energiecontract op uw nieuw adres zeker niet op voorhand regelen. Dit is ook moeilijk aangezien u de meterstanden moet doorgeven bij het aangaan van uw contract. Dit gebeurt dus best een paar dagen nadat u de sleutels hebt ontvangen, ook in geval u daar niet direct al gaat wonen. De meters blijven tijdelijk openstaan en pas als u uw contract niet binnen de 30 dagen na de sleuteloverdracht geregeld hebt, zal uw intercommunale de meters komen afsluiten.

Een verhuis is een goede gelegenheid om direct een voordelig contract te nemen voor dit nieuw adres. Meestal hebt U nog geen idee van uw verbruik op dit adres. Daarom kan u best via onze vergelijkingsmodule vergelijken op basis van uw type woning om te zien wie de meest voordelige producten aanbiedt. Van daaruit kan u dan ook uw nieuw contract voor het gewenste product direct online regelen.

U kan de verschillende energieleveranciers van aardgas en/of elektriciteit gemakkelijk vergelijken voor uw nieuwe woning via de volgende link:

Energieleveranciers vergelijken