Stroomprijzen stegen verder in december, lichte daling gasprijzen

Stroomprijzen stegen verder in december, lichte daling gasprijzen
  • 12.01.2022
  • Kurt Deman
  • 1 min

De federale energieregulator CREG brengt in zijn meest recente boordtabel de decemberprijzen in kaart. Die stegen voor elektriciteit bijna honderd euro ten opzichte van november. Voor aardgas tekent zich een daling van ongeveer vijftig euro af.

De boordtabellen van de CREG analyseren een selectie van producten, hoofdzakelijk (maar niet alleen) van leveranciers met de grootste marktaandelen. Enkel de  contracten die de consument nu kan afsluiten worden in aanmerking genomen. Een Vlaams gezin dat een nieuw contract afsluit, betaalt bij een elektriciteitsverbruik van 3.500 kWh nu gemiddeld 1.417,14, ten opzichte van 1319,27 euro in november. Voor aardgas gaat het om 2.658,20 euro, waar het gemiddelde jaartarief in november nog 2.708,68 euro bedroeg.

Tot slot: Het is belangrijk te onthouden dat twee derde van de gezinnen vaste contracten hebben. Als hun contracten niet aflopen, zijn deze cijfers uiteraard niet op hen van toepassing en genieten ze tot het einde van hun contractduur van hun huidige tarieven.

Meer besparen op energie?
Maak net als duizenden andere Vlamingen een vergelijking via Mijnenergie.be en bespaar op je energiefactuur. Start met besparen door op volgende knop te klikken.
Ja, ik wil minder betalen