Uw huidig energiecontract vergelijken met andere contracten beschikbaar op de markt? Zo pakt u het aan

Uw huidig energiecontract vergelijken met andere contracten beschikbaar op de markt? Zo pakt u het aan
  • 25.03.2019
  • Kurt Deman
  • 2 min

Als de verlengdatum van uw contract nadert, en u wil nakijken of uw huidig contract nog interessant is het komende jaar, kan u dit best nakijken op de volgende manier: als u een jaarlijkse afrekeningsfactuur bij de hand neemt, kan u daarop zien hoeveel u ongeveer per jaar verbruikt. Door met dit verbruik te vergelijken kan u dan zien hoeveel u zal betalen het komende jaar voor de verschillende producten verkrijgbaar op de markt bij de leveranciers.

Het resultaat weergegeven in de prijsvergelijker geeft een inschatting van wat u het komende jaar zal betalen voor de verschillende producten bij de leveranciers op basis van de tarieven die op dit moment van toepassing zijn voor nieuwe contracten en voor verlengingen van bestaande contracten.

Daarom, om te zien of uw huidige formule nog altijd interessant is voor verlenging, volstaat het dus om een prijsvergelijking te doen met uw meest recente jaarlijkse verbruiksgegevens en te kijken in de resultatentabel waar uw huidig product zich bevindt ten opzichte van de andere producten.

Als u echter van uw leverancier een persoonlijk prijsvoorstel ontvangen heeft per email of per post voor de verlenging van uw contract, kan u de voorgestelde eenheidsprijzen vergelijken met de eenheidsprijzen van de andere producten in de resultatentabel. Op onze vergelijker is deze informatie beschikbaar door te klikken op de link “Detail tonen” onder de prijs van het betreffende product in de resultatentabel, en daar opgenomen onder de rubriek “Energieprijs”.

Indien dit voor u nog onduidelijk is of u daaromtrent nog vragen heeft, kan u ons altijd contacteren en helpen we u graag verder hiermee op het moment dat u de vergelijking doet.

Mijn prijsvergelijking opstarten