Veranderen de tarieven van de energieleveranciers nu ook in de loop van de maand?

Veranderen de tarieven van de energieleveranciers nu ook in de loop van de maand?
  • 04.10.2022
  • Kurt Deman
  • 1 min

De energieleveranciers publiceren hun nieuwe tarieven maandelijks. Maar op de tariefkaarten van energieleverancier Engie valt nu te lezen dat de aangeboden prijs in de loop van de maand kan wijzigen. Betekent dit dat we ons ook bijvoorbeeld halfmaandelijks aan nieuwe tarieven mogen verwachten en waarom kiest Engie voor dergelijke clausule? We staken ons licht op bij Hellen Smeets van Engie.

De woordvoerster geeft aan dat Engie de bijkomende voorwaarde als een optie beschouwt voor situaties waarin ze echt nodig is. De energieleverancier zal de tussentijdse aanpassing dus niet  systematisch toepassen. “Het blijft de bedoeling dat de prijzen aangehouden blijven gedurende de hele maand. Maar we willen de mogelijkheid openhouden om onze formules en prijzen te wijzigen in de loop van de maand, in geval van onvoorzien evenementen op de markt.” Tot dergelijke evenementen behoren naar verluidt schommelingen op het vlak van de beschikbaarheid van elektriciteit op de energiemarkten.

De  eventuele tussentijdse prijsaanpassingen gelden enkel voor nieuwe contracten. “Een klant heeft altijd de prijsvoorwaarden waarvoor hij getekend heeft tot het einde van zijn contract”, verzekert Hellen Smeets.