Energieleverancier Ecopower

Ecopower is een coöperatieve producent die groene stroom levert aan zijn particuliere en professionele coöperanten. Wilt u weten of Ecopower bij u past? Hieronder vindt u meer informatie over energieleverancier Ecopower.


Ecopower is een coöperatieve elektriciteitsleverancier: de coöperant investeert in groene, Belgische energie en neemt die die ook zelf weer af. De onderneming zet in op projecten rond windenergie, zonne-energie, biomassa en waterkracht. Belangrijk: Ecopower voert een tijdelijke contractstop in voor nieuwe contracten. In de huidige omstandigheden duurt die wellicht tot eind 2022.

Wat levert Ecopower?

Ecopower levert honderd procent groene en lokale stroom. De energieleverancier richt zich enkel tot zijn coöperanten.

Pakketten en extra diensten

Ecopower biedt een vaste all-in-prijs per kilowattuur, zonder vaste kosten of onderscheid tussen dag- en nachttarief. Ecopower biedt aanvullende producten aan, zoals duurzame pellets en briketten.

Wat belooft Ecopower?

  • Ecopower gaat voor ecologische en maatschappelijke winst. De coöperanten bespaarden in 2019 samen ongeveer 65.000 ton CO2.
  • Als de winst het toelaat, keert Ecopower een dividend uit.
  • Elke aandeelhouder heeft één stem in de algemene vergadering.
  • Ecopower belooft het draagvlak voor hernieuwbare energie te vergroten door gewone burgers mede-eigenaar te maken.
  • Ecopower engageert zich voor een decentraal en duurzaam energiesysteem.
  • Ecopower biedt ondersteuning aan startende burgerinitiatieven.

Wat maakt Ecopower uniek?

Samenwerking maakt een wezenlijk deel uit van het DNA van een echte coöperatie. Ecopower verenigt 60.000 burgers die samen groene, Belgische energie produceren. Greenpace beloont Ecopower voor die inspanningen met een score van 20/20 in zijn duurzaamheidsranking.

Ecopower vergelijken met andere energieleveranciers

Bij Mijnenergie.be vergelijk je energieleveranciers in onze energievergelijker. Ze geven regelmatig extra kortingen zodat je geld kan besparen.


Kies een energieleverancier voor meer informatie, tarieven en promoties