Energieleverancier Energie 2030

AECO heeft zijn activiteiten op 1 maart 2022 stopgezet. Lees meer.

Energie 2030 was een energieleverancier die elektriciteit en gas levert aan zowel de zakelijke als particuliere markt.


In 1995 richtten milieubewuste burgers de coöperatie Energie 2030 op. Daaruit vloeide in 2001 de firma Energie 2030 Agence voort. Ze werkte mee aan verschillende projecten rond hernieuwbare energie, als investeerder en als uitvoerder. Enkele jaren later startte Energie 2030 Agence zelf als energieleverancier van elektriciteit in Wallonië, later in heel België. Sinds november 2018 biedt de leverancier ook aardgas aan. Alleen leden van de vennootschap Clean Power Europe komen in aanmerking voor een contract voor elektriciteit of aardgas. Energie 2030 produceert via windmolens en zonnepanelen de stroom die ze aan zijn klanten levert en gaat prat op de hoge scores waarmee Greenpeace die aanpak beloont.

Wat levert Energie 2030?

Energie 2030 levert elektriciteit en aardgas aan zijn klanten.

Pakketten

Voor elektriciteit presenteert Energie 2030 de formule ‘Clean Power Europe Fix 1 jaar’, met een vaste prijs voor één jaar en volledig groene, in Europa geproduceerde elektriciteit. Voor aardgas geldt het contract ‘Aardgas variabel’, met aardgas uit Europa en variabele prijzen voor een jaar. Een abonnementskost van 100 euro valt bij beide formules weg voor elke coöperant.

Extra diensten

Energie 2030 biedt geen extra diensten aan, maar is wel partner in verschillende nieuwe projecten rond hernieuwbare energie.

Wat belooft Energie 2030?

  • De bevordering van hernieuwbare energie.
  • Het geld dat de leden investeren in de Clean Power Europe ECS-coöperatie te investeren in energieopwekkingsprojecten uit hernieuwbare bronnen (wind, hydraulische systemen, …) en andere duurzame initiatieven.
  • Concurrentiële prijzen.
  • Energie 2030 vroeg en kreeg als eerste leverancier en vergunning voor groene stroom voor Brussel.

Wat maakt Energie 2030 uniek?

De  duurzame aanpak en het coöperatieve karakter springen in het oog. De hoge score in het klassement van Greenpeace onderschrijft de ‘groene’ benadering van Energie 2030.

Energie 2030 vergelijken met andere energieleveranciers

Bij Mijnenergie.be vergelijk je energieleveranciers in onze energievergelijker. Ze geven regelmatig extra kortingen zodat je geld kan besparen.


Kies een energieleverancier voor meer informatie, tarieven en promoties