Energieleverancier Essent

Essent is een energieleverancier die elektriciteit en gas levert aan zowel de zakelijke als particuliere markt. Wil je weten of Essent bij je past? Hieronder vind je meer informatie over energieleverancier Essent .


Fusies en overnames tussen energiemaatschappijen zijn kenmerkend voor de geschiedenis van Essent. De wortels van de onderneming brengen ons terug naar 1909. Tot oktober 2016 was Essent onderdeel van het Duitse RWE. Dat energieconcern richtte eind 2016 een nieuw bedrijf op: Innogy, waartoe meteen ook Essent behoorde. Het Duitse E.ON nam Innogy in september 2019 over. Met ongeveer vijftig miljoen klanten is E.ON één van de grootste Europese energiebedrijven.

Wat levert Essent?

Essent levert elektriciteit en aardgas aan particuliere en professionele klanten.

Pakketten

Essent presenteert verschillende tariefformules. Het variabele tarief ‘Online’ is zoals de naam al doet vermoeden enkel online beschikbaar. De formule ‘vast’ staat voor een contractduur van drie jaar met een verzekerde prijs, met groene elektriciteit en CO2-neutraal gas. Het eenjarige contract ‘variabel’ omvat eveneens groene stroom. De formule ‘vooraf’ voorziet niet in een maandelijkse voorschotfacturatie, maar laat de klant één voorschotfactuur per jaar betalen.

Extra diensten

Essent biedt verschillende slimme en duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen, isolatie of een slimme thermostaat.

Wat belooft Essent?

  • Investeringen in duurzame en hernieuwbare oplossingen.
  • Driehonderd enthousiaste medewerkers die zich elke dag inzetten met grote en kleine oplossingen die het leven van de klanten comfortabeler maken.
  • Een vlot bereikbare klantendienst.
  • Met de applicatie flix van Essent stuurt u uw slimme toestellen aan en monitort u uw energieverbruik vanop uw smartphone.

Wat maakt Essent uniek?

Essent biedt voor nieuwe klanten verschillende aantrekkelijke welkomstacties, zoals drie jaar lang de energieprijs van uw elektriciteitsfactuur aan nachttarief, de slimme thermostaat Tado voor 1 euro (plus installatiekosten) of gunstige tarieven bij een langere contractduur. Trouwe klanten maken gebruik van een gratis tariefcheck of ontvangen kortingen en voordelen op uitstapjes en winkelproducten.

Essent vergelijken met andere energieleveranciers

Bij Mijnenergie.be vergelijk je Essent met andere energieleveranciers in onze energievergelijker. Ze geven regelmatig extra kortingen zodat je geld kan besparen.


Kies een energieleverancier voor meer informatie, tarieven en promoties