Energieleverancier Essent

Essent is een energieleverancier die elektriciteit en gas levert aan zowel de zakelijke als particuliere markt. De energieleverancier heeft recent beslist om zijn Belgische activiteiten over te dragen aan Luminus.


Fusies en overnames tussen energiemaatschappijen zijn kenmerkend voor de geschiedenis van Essent. De wortels van de onderneming brengen ons terug naar 1909. Tot oktober 2016 was Essent onderdeel van het Duitse RWE. Dat energieconcern richtte eind 2016 een nieuw bedrijf op: Innogy, waartoe meteen ook Essent behoorde. Het Duitse E.ON nam Innogy in september 2019 over. Met ongeveer vijftig miljoen klanten is E.ON één van de grootste Europese energiebedrijven. Op 1 juni 2021 heeft Luminus alle activiteiten van Essent België overgenomen.

Wat levert Essent?

Essent leverde elektriciteit en aardgas aan particuliere en professionele klanten. Alle lopende contracten bij Essent België verhuisden op 1 juni 2021 onder dezelfde voorwaarden mee naar Luminus. Essent biedt geen nieuwe contracten meer aan op de Belgische markt.

Pakketten

Essent presenteerde verschillende tariefformules. Vandaag kunt u terecht op de leverancierspagina van Luminus voor de actuele mogelijkheden onder de vlag van Luminus.

Extra diensten

Essent bood verschillende slimme en duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen, isolatie of een slimme thermostaat.

Wat belooft Essent?

  • Investeringen in duurzame en hernieuwbare oplossingen.
  • Driehonderd enthousiaste medewerkers die zich elke dag inzetten met grote en kleine oplossingen die het leven van de klanten comfortabeler maken.
  • Een vlot bereikbare klantendienst.
  • Met de applicatie flix van Essent stuurt u uw slimme toestellen aan en monitort u uw energieverbruik vanop uw smartphone.

Wat maakt Essent uniek?

Essent bood voor nieuwe klanten verschillende aantrekkelijke welkomstacties, zoals drie jaar lang de energieprijs van uw elektriciteitsfactuur aan nachttarief, de slimme thermostaat Tado voor 1 euro (plus installatiekosten) of gunstige tarieven bij een langere contractduur. Trouwe klanten maakten gebruik van een gratis tariefcheck of ontvangen kortingen en voordelen op uitstapjes en winkelproducten.

Essent vergelijken met andere energieleveranciers

Bij Mijnenergie.be vergelijk je energieleveranciers in onze energievergelijker. Ze geven regelmatig extra kortingen zodat je geld kan besparen.


Kies een energieleverancier voor meer informatie, tarieven en promoties