Energieleverancier Lampiris

Lampiris leverde tot begin 2021 elektriciteit en aardgas aan zowel de zakelijke als de particuliere markt. De Franse energiegroep Total – sinds 2017 eigenaar van Lampiris – veranderde de naam in januari 2021 in TotalEnergies.


Wie is Lampiris?

Al bij zijn start in 2003 was Lampiris een van de eersten om zich te profileren als een ‘groene’ speler. De Franse energiegroep Total nam Lampiris in 2017 over. Lampiris commercialiseerde zijn energie voor de particuliere klant onder eigen naam, voor bedrijven zette het zich in de markt onder de merknaam Total. Nu geldt het overkoepelende TotalEnergies. In 2019 was honderd procent van de aangekochte energie voor particuliere Lampiris-klanten afkomstig van lokale producenten van groene energie.

Wat leverde Lampiris?

Lampiris leverde elektriciteit, aardgas en aanvullende diensten aan particuliere en professionele klanten. Dat gebeurt nu als TotalEnergies.

Pakketten

De klanten van Lampiris kiezen ook onder de vlag van TotalEnergies uit dezelfde tariefformules. Top omvat een vaste prijs voor één, twee of drie jaar. De facturatie gebeurt per e-mail of per post en de klant kiest zelf zijn betalingswijze. De formule Tip doet net hetzelfde, maar dan met een variabel tarief. Het richt zich onder meer tot de kleinere verbruiker. Wie kiest voor de goedkoopste variabele formule Online kan enkel een beroep doen op de online klantendienst, ontvangt zijn facturen via e-mail en betaalt via domiciliëring. De stroom is bij elk van die drie pakketten honderd procent groen. Lampiris – nu TotalEnergies – afficheert met Solar en eMobility tariefformules specifiek voor de eigenaars van zonnepanelen en bestuurders van elektrische- of hybride wagens.

Extra diensten

Lampiris pakte uit met een uitgebreid dienstenpakket. Het voorzag in onderhoud van de verwarmingsketel, de plaatsing van zonnepanelen, installeert laadpalen voor elektrische auto’s bij u thuis en isoleert vloeren, plafonds, muren en daken.

Wat beloofde Lampiris?

  • Duurzame energie bereikbaar maken voor iedereen.
  • De mogelijkheid om uw factuur te optimaliseren op basis van uw werkelijke meterstanden.
  • De ondersteuning van lokale producenten van hernieuwbare energie.
  • Gegarandeerd de beste prijzen en nieuwe producten om uw verbruik te verlagen, dankzij aandeelhouder Total.
  • Een kwaliteitsvolle dienstverlening.

Wat maakte Lampiris uniek?

Lampiris – nu TotalEnergies – onderscheidt zich via zijn inkoopbeleid, aangezien het bedrijf zich bevoorraadt bij een gemeenschap van een duizendtal kleine, lokale producenten. Het stimuleert daarmee de economische activiteit en de ontwikkeling van groene energie in België. Lampiris speelt ook in op elektrisch rijden, onder meer met de mogelijkheid om laadpalen bij u thuis te plaatsen en met een korting op de elektriciteitsfactuur voor eigenaars van elektrische auto’s.

Lampiris vergelijken met andere energieleveranciers

Bij Mijnenergie.be vergelijk je energieleveranciers in onze energievergelijker. Ze geven regelmatig extra kortingen zodat je geld kan besparen.


Kies een energieleverancier voor meer informatie, tarieven en promoties