HomepaginaHulpVergelijken via Mijnenergie.beDe meestgestelde vragen rond vergelijken via Mijnenergie.beHoeveel bedraagt de kWh-prijs van mijn bestaand variabel contract en waarom verschilt die van de prijzen in de vergelijkingsresultaten van Mijnenergie.be?

Hoeveel bedraagt de kWh-prijs van mijn bestaand variabel contract en waarom verschilt die van de prijzen in de vergelijkingsresultaten van Mijnenergie.be?

Wanneer je een energiecontract met variabele prijzen afsluit, teken je in op een bepaalde tariefformule. Je blijft gedurende de looptijd van jouw contract de overeengekomen tariefformule behouden. De energieleverancier kan die tariefformule in de loop van het jaar wel wijzigen voor nieuwe contracten en contractverlengingen. Dat verklaart waarom er mogelijk een verschil optreedt tussen jouw huidige prijzen en tariefvoorwaarden en de voorwaarden die leveranciers via Mijnenergie.be afficheren voor nieuwe contracten en contractverlengingen.

Een voorbeeld: Stel je had de tariefformule  0,110 x Endex303 + 4,30, dan blijft die formule gedurende je contractduur gelijk. Ook al afficheert de energieleverancier voor nieuwe klanten en contractverlengingen nu de duurdere tariefformule 0,120 x Endex303 + 4,50.

De actuele tariefformule voor nieuwe contracten vind je terug onder de algemene voorwaarden op de tariefkaarten van de energieleveranciers.

oprijsindex.jpg


Meer artikelen uit de sectie De meestgestelde vragen rond vergelijken via Mijnenergie.be

Meer artikelen uit de categorie Vergelijken via Mijnenergie.be