HomepaginaHulpVergelijken via Mijnenergie.beDe meestgestelde vragen rond vergelijken via Mijnenergie.beHoudt de vergelijker rekening met de extra kosten voor prosumenten met een analoge meter bij Mega, TotalEnergies, Trevion en Octa+?

Houdt de vergelijker rekening met de extra kosten voor prosumenten met een analoge meter bij Mega, TotalEnergies, Trevion en Octa+?

Energieleveranciers Mega, TotalEnergies, Trevion en Octa+ rekenen een extra vergoeding aan voor eigenaars van zonnepanelen met een terugdraaiende teller. Ze verwijzen als oorzaak naar de ‘onevenwichtstarieven’: tarieven die de energieleveranciers moeten betalen aan Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, om het onevenwicht op het net te herstellen. Dat onevenwicht ontstaat omdat eigenaars van zonnepanelen soms overtollige zonne-energie op het net steken, en anderzijds energie afnemen van het net wanneer de zon niet schijnt. 

Mijnenergie.be houdt in zijn vergelijkingsresultaten rekening met deze extra kosten voor prosumenten met een analoge meter. 


Meer artikelen uit de sectie De meestgestelde vragen rond vergelijken via Mijnenergie.be

Meer artikelen uit de categorie Vergelijken via Mijnenergie.be