“Toestellen uitgesteld laten starten, is niet brandveilig”

“Toestellen uitgesteld laten starten, is niet brandveilig”
  • 20.05.2021
  • Kurt Deman
  • 1 min

Uw zelfverbruik vergroten? Dat doet u door uw toestellen te laten werken wanneer de zon schijnt. Voor wie overdag uithuizig is, biedt de programmeerfunctie van de wasmachine of droogkast soelaas. Al stelt zich dan meteen ook het probleem van de brandveiligheid. 

Wie over een digitale meter en zonnepanelen beschikt, probeert zijn zelfverbruik best op te krikken. Op die manier kunt u uw energie verbruiken op het moment dat u die opwekt en hoeft u dus minder energie van het net af te nemen. De meeste huishoudapparaten hebben vandaag een programmeerfunctie en kunnen dus worden ingeschakeld tijdens uw afwezigheid. Het volstaat dan om vooraf de timer in te schakelen om uw vaatwasmachine rond het middaguur haar werk te laten doen.

Timer niet brandveilig

Volgens brandpreventieadviseur Tim Renders vormt de brandveiligheid evenwel een struikelblok. Hij legde bij Radio 2 uit dat u toestellen best altijd onder toezicht inschakelt, dus wanneer er een bewoner aanwezig is. De expert raadt daarom aan om de toestellen ‘s avonds na de werkuren op te zetten.

Op die manier wordt het bereiken van een hoger zelfverbruik dus een hele opgave …