Energieleverancier Luminus

Luminus is een energieleverancier die elektriciteit en gas levert aan zowel de zakelijke als particuliere markt. Wil je weten of Luminus bij je past? Hieronder vind je meer informatie over energieleverancier Luminus.


Luminus behoort tot de groep EDF. De leverancier speelt een belangrijke rol in de Belgische bevoorradingszekerheid met elektriciteitscentrales op aardgas, goed voor een geïnstalleerd vermogen van 2.090 megawatt in april 2019 of ongeveer een tiende van het totale geïnstalleerde vermogen in België. Met bijna twee miljoen residentiële en professionele klanten vertegenwoordigt Luminus een marktaandeel van ongeveer twintig procent. Luminus is naar eigen zeggen de nationale nummer één in windenergie op het land en op het vlak van hydro-elektrische energie.

Wat levert Luminus?

Luminus verkoopt elektriciteit, gas en energiediensten aan particuliere en professionele klanten.

Pakketten

Luminus afficheert een vaste (Comfy) en variabele prijs (ComfyFlex en Basic) Luminus Comfy en Luminus Comfyflex staat voor honderd procent Belgische, groene elektriciteit. Klanten die via domiciliëring betalen, ontvangen een extra korting tot tien procent.

Extra diensten

Luminus vult zijn energieaanbod aan met verschillende energiezuinige producten en diensten: van zonnepanelen en gas- of mazoutketels, over isolatie, ledverlichting, slimme thermostaten en thuisbatterijen tot laadoplossingen voor elektrische wagens. Luminus-klanten maken aanspraak op kortingen voor onder meer huishoudtoestellen, reizen en voeding van externe partners.

Wat belooft Luminus?

  • Aantrekkelijke energietarieven en klantenkortingen.
  • Een klantendienst die u 24 uur op 24, 7 dagen op 7 zowel online als telefonisch helpt.
  • Producten die een ecologische oplossing bieden.
  • Nieuwigheden het hele jaar door.

Wat maakt Luminus uniek?

Met 189 windmolens beschikt Luminus over een geïnstalleerd vermogen van 450 MW. Luminus biedt u de mogelijkheid om via de coöperatieve vennootschap Wind Together te investeren in hernieuwbare energieprojecten (vanaf 125 euro per aandeel) en op die manier te delen in de opbrengsten van die projecten. Luminus behaalde in 2019 voor het zevende jaar op rij de erkenning van Top Employer of topwerkgever.

Luminus vergelijken met andere energieleveranciers

Bij Mijnenergie.be vergelijk je Luminus met andere energieleveranciers in onze energievergelijker. Ze geven regelmatig extra kortingen zodat je geld kan besparen.


Kies een energieleverancier voor meer informatie, tarieven en promoties