Topman Luminus nieuwe voorzittter federatie elektriciteits- en gasbedrijven

Topman Luminus nieuwe voorzittter federatie elektriciteits- en gasbedrijven
  • 24.06.2021
  • Kurt Deman
  • 1 min

De Federatie van de Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven (FEBEG) heeft de CEO van Luminus, Grégoire Dallemagne, aangesteld als nieuwe voorzitter.

Richting duurzame en betaalbare energietransitie

Grégoire Dallemagne volgt ex-Engie Benelux CEO Philippe Van Troeye, van wie het mandaat afliep. De kersverse voorzitter stelt bij zijn aanstelling dat ons energiesysteem, onze economie en samenleving ingrijpend moeten wijzigen om de Belgische en internationale klimaatdoelstellingen te bereiken. “Het doel van de FEBEG-leden is te komen tot een duurzame en betaalbare energietransitie voor alle Belgische gebruikers. Een sterk en verenigd FEBEG zal blijven werken aan consensus, transparantie en de bevordering van diversiteit binnen haar ledenbestand. Ze wil die visie samen met de beleidsmakers en andere stakeholders verwezenlijken.”

FEBEG: 34 leden, 7.580 werknemers

FEBEG, de Federatie van Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven, vertegenwoordigt de producenten van elektriciteit, de handelaars en leveranciers van elektriciteit en gas evenals de laboratoria in deze sectoren. FEBEG telt 34 effectieve leden, die rechtstreeks meer dan 7.580 personen te werk stellen en een omzet van om en bij de 16,5 miljard euro vertegenwoordigen.