Engie Electrabel energieleverancier

Engie Electrabel is een energieleverancier die elektriciteit en gas levert aan zowel de zakelijke als particuliere markt. Wil je weten of Engie Electrabel bij je past? Hieronder vind je meer informatie over deze energieleverancier.


Energieprijzen van Engie vergelijken

Engie Electrabel is sterk in ons land verankerd. De oorsprong van de energieleverancier brengt ons terug naar het begin van de vorige eeuw. Vandaag is Engie Electrabel, voorheen Electrabel, de Belgische energieafdeling van de Franse multinational Engie. De energieproducent verkoopt op de Belgische markt elektriciteit, aardgas, energieproducten en energiediensten aan gezinnen en zakelijke klanten.

Wat levert Engie Electrabel?

Engie Electrabel produceert elektriciteit en aardgas met verschillende technologieën. De energieleverancier noemt dat ‘de energiemix’. Het bedrijf runt onder meer gascentrales, biomassacentrales, kerncentrales, windturbines, waterkrachtcentrales en fotovoltaïsche installaties uit.

Pakketten

Het ‘totaalpakket voor energie en diensten’ UP laat de consument toe om zijn verbruik te controleren en te optimaliseren. De slimme thermostaat Boxx volgt het verbruik en de kosten van elektriciteit, gas en water daarbij in real time op. Boxx maakt het tevens mogelijk om de verwarming van op afstand in en uit te schakelen. UP meldt wanneer het gemeten verbruik van de klant verschilt van de tussentijdse aanbetaling, zodat die zijn voorschot meteen kan aanpassen.

Extra diensten

Het dienstenaanbod omvat verder onder meer het onderhoud en de vervanging van verwarmingsketels op gas of stookolie, de levering van houtpellets, woningisolatie, de plaatsing van zonnepanelen, pechbijstand, een klusjesdienst aan huis, slimme producten voor uw woning (smart home) en een energiepack voor de elektrische wagen.

Bekijk alle promoties van Engie

Wat belooft Engie Electrabel?

  • Een evenwichtige energiemix die zorgt voor een stabiele elektriciteits- en aardgasvoorziening, ongeacht de weersomstandigheden.
  • Een lokaal, gediversifieerd en flexibel productiepark.
  • Een voortrekkersrol in de energietransitie richting koolstofarmere, groenere, efficiëntere, meer digitale, lokale, decentrale en schone energie in België.
  • Verder gaan dan de traditionele rol van een energieleverancier door in te zetten op extra diensten als UP.
  • Een gediversifieerd aanbod tegen concurrentiële tarieven.
  • Een onberispelijke klantenservice via verschillende communicatiekanalen, waaronder de gebruikerssite ‘Mijn Electrabel’.

Wat maakt Engie Electrabel uniek?

Engie Electrabel onderscheidt zich onder meer met een eigen, grootschalig en lokaal productiepark, de extra diensten om energieverbruik te monitoren (en te reduceren) en een rijke ontstaansgeschiedenis in ons land.

Engie vergelijken met andere energieleveranciers

Bij Mijnenergie.be vergelijk je Engie met andere energieleveranciers in onze energievergelijker. Ze geven regelmatig extra kortingen zodat je geld kan besparen.


Kies een energieleverancier voor meer informatie, tarieven en promoties