
Pakketkorting op energie, zonnepanelen en telecom: zijn gecombineerde aanbiedingen voordeliger?
Steeds meer energieleveranciers bieden een pakketkorting aan wanneer je een energiecontract combineert met zonnepanelen, een thuisbatterij of zelfs een gsm-abonnement. Het is dé manier om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten tevreden te houden. Vooral kleinere of recentere spelers pakken ermee uit. Maar doe je met een alles-in-één-formule echt een goede zaak? Mijnenergie.be geeft uitleg.
Pakketkorting: de nieuwste troef van kleine energieleveranciers
Kleine of nieuwe energieleveranciers –de zogenaamde challengers– zoeken creatieve manieren om de concurrentiestrijd met energiereuzen als Engie, TotalEnergies of Eneco aan te gaan. Ze proberen trouwe klanten te behouden en nieuwe klanten aan te trekken met pakketkortingen voor ‘gecombineerde aanbiedingen’. Hieronder zoomen we in op enkele veel gemaakte combinaties.
Energie en zonnepanelen
Een energiecontract en zonnepanelen zijn een van de populaire combinaties van diensten en producten waarbij je als consument kan profiteren van een pakketkorting. Zo biedt de Vlaamse energieleverancier EnergyVision gratis zonnepanelen aan op voorwaarde dat je 10 jaar lang energie afneemt.
Energie, zonnepanelen en een thuisbatterij
Energiebemiddelaar Enbro en energieleverancier Elindus doen er nog een schepje bovenop. Met hun GaeleXL-aanbieding krijg je zowel zonnepanelen als een thuisbatterij als je een energiecontract afsluit. De voorwaarde is wel dat je minstens 25 jaar lang klant moet blijven.
Energie en telecom
Sinds kort biedt Mega elk jaar tot drie maanden gratis elektriciteit aan als pakketkorting wanneer je je energiecontract combineert met een gsm-abonnement. Met deze gecombineerde aanbieding wil de energieleverancier nieuwe klanten bekoren. De vraag is echter of het een goede deal is. Je behoeften als consument veranderen immers voortdurend, en ook de energietarieven op de groothandelsmarkt schommelen constant.
Neem contact op met een adviseur
Waar schuilt het addertje bij pakketkortingen?
Met gecombineerde aanbiedingen lijk je op het eerste gezicht een goede zaak te doen. Toch moeten we er een kanttekening bij maken. Meestal kan je namelijk pas van de pakketkorting profiteren wanneer je een verbintenis op lange termijn aangaat, en dat is niet altijd voordelig.
“Gecombineerde aanbiedingen kan je moeilijk vergelijken met standaardproducten op de markt. Ze houden vaak verplichtingen in op lange termijn. Duikt er plots een interessantere aanbieding op, dan kan je niet zomaar van leverancier veranderen.”
Vooral in de huidige markt, die heel dynamisch is en constant verandert, is dit een groot nadeel. “Energie en zonnepanelen of thuisbatterijen zijn heel verschillende diensten om te combineren. Dit maakt het veel moeilijker om ze te vergelijken met andere opties“, benadrukt Maxime Sonkes, energie-expert en CEO van Mijnenergie.be. “Bovendien is het gezien de onzekere evolutie van de energieprijzen op lange termijn lastig om in te schatten of deze formules competitief zijn.”
Vergelijk zelf en bespaar
We raden je aan om kritisch te blijven en regelmatig de aanbiedingen van verschillende energieleveranciers te vergelijken. Via Mijnenergie.be vind je makkelijk een voordelig energiecontract. Je zal zien dat tal van interessante promoties niet gepaard gaan met langdurige verplichtingen. Vooraleer je ingaat op een aanlokkelijke pakketkorting, lees je best de kleine lettertjes. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.
Vergelijk nu de prijs van elektriciteit en aardgas en bespaar op je globale energiefactuur !
Meer lezen op onze blog

Fluvius ontving vorig jaar 3.766 klachten over de digitale energiemeters. Dat is een toename van 40 procent ten opzichte v…

De hoge aardgasprijzen wegen zwaar door op het gezinsbudget. Door de koude temperaturen lijkt aan de prijsdaling van de vo…

Wat betekent een automatische verlenging van je energiecontract? Misschien wel dat je factuur plots de hoogte ingaat! Ontdek snel …

Mijnenergie.be is de eerste vergelijker van energieprijzen in België die erkend werd door de CREG. In juli 2018 paste de CREG zijn…