Energie besparen én je comfort verhogen? Isoleer je spouwmuren!

Met zo’n 20 à 25 procent warmteverlies, zijn ongeïsoleerde buitenmuren nefast voor je energieverbruik. Gelukkig bestaan er meerdere manieren om je muren na te isoleren. De makkelijkste oplossing, met onmiddellijk resultaat? Het opvullen van je spouwmuur.

De grote meerderheid van onze woningen is al wat ouder. Ze zijn doorgaans gebouwd met een binnen- en buitenmuur met daartussen enkele centimeters ruimte om vochtdoorslag te vermijden; Die holle ruimte is de spouwmuur. Door die op te vullen met isolatiemateriaal isoleer je je huis nog beter, verhoog je je wooncomfort én zal je flink besparen op je energiekosten.

Hoe werkt spouwisolatie?

Eerst en vooral controleert een isolatie-expert de staat van je gevel: de kwaliteit van het voegwerk, het type gevelsteen, eventuele vorstschade, ... Hij kijkt ook na of jouw gevel een spouw heeft, en of die kan na-geïsoleerd worden. Hij boort daarvoor enkele gaatjes in de spouwvoegen om zo met een camera de spouw te inspecteren. Als die netjes en breed genoeg is - minstens 6 cm – kan de spouw opgevuld worden met isolatiemateriaal. Onze partner Iso Protect kiest bewust voor hoogrenderende minerale glaswolvlokken. Die worden via inblaasopeningen in de voegen met een pistool in de spouw geblazen. Nadien worden de inblaasopeningen vakkundig weer opgevuld met mortel in de kleur van de voegen van je gevel.

Onmiddellijk effect

Zodra je spouw is nageïsoleerd, zal je merken dat je minder hoeft stoken om het lekker warm te houden in huis. En minder verwarmen betekent natuurlijk ook een verlaging van je energiefactuur. Maar spouwisolatie biedt nog meer troeven. Je verdient het snel terug, het is snel geïnstalleerd en het EPC van je woning zal heel wat verbeteren. En dat is niet onbelangrijk als je je woning later wil verkopen of verhuren. De waarde van je woning stijgt, waardoor je een hogere verkoop- of huurprijs kan vragen.

Gratis EPC-keuring

Ben je overtuigd van de voordelen van spouwisolatie? Teken dan nu in en je kan rekenen op een professionele uitvoering door onze partner Iso Protect. Buildwise, voorheen het WTCB, heeft na een grondige controle erkend dat zij geheel volgens de regels van de kunst werken. Bovendien krijg je er nu ook een gratis EPC-keuring door een erkende energiedeskundige bij als je ingaat op de offerte die wij voorstellen. Win-win!

Offerte aanvragen

Powered by Livios