Je dak isoleren: de snelste stap naar een energiezuinige thuis

De eerste stap naar een lagere energiefactuur? Een goed geïsoleerde woning! Vooral via het daken de murengaat er namelijk heel wat warmte verloren. Gelukkig kan je je dak vrij makkelijk en snel extra isoleren. En wel zo!

Isolatie is zonder twijfel de belangrijkste maatregel om je woning energiezuiniger te maken. In een goed geïsoleerd huis of appartement verbruik je heel wat minder energie. Want hoe minder je hoeft te verwarmen, hoe lager je kosten zullen zijn. Daarom merk je het meteen in je portemonnee als je je woning laat isoleren. Bovendien verhoog je ook je comfort in de woning. Gedaan met een gevoel van tocht of ruimtes die je maar niet goed opgewarmd krijgt. Ook tijdens hete zomers zal je trouwens blij zijn. Degelijke isolatie voorkomt dat het te warm wordt in huis.

Start met je dak

Is jouw dak nog niet of onvoldoende geïsoleerd? Dan is dit bij uitstek de eerste plaats die je aanpakt. Niet alleen omdat dakisolatie sinds 2020 verplicht is in Vlaanderen, maar ook omdat via een ongeïsoleerd dak maar liefst 30 procent van de warmte in huis verloren gaat. Het is meestal ook de snelste oplossing om je huis duurzamer te maken. Gebruik je je zolder helemaal niet? Dan kan je er voor kiezen omde zoldervloer te isoleren. Wil je er volwaardige leefruimtes inrichten, dan is dakisolatie aangewezen.

Glaswol: een duurzame keuze

Een hellend dak isoleren, doe je best langs de binnenkant van het dak. Op die manier behoud je je dakconstructie en vermijd je grote renovatiewerken. Onze partner zorgt voor de plaatsing en controle van je onderdak en isoleert je dak volgens de regels van de kunst. Afhankelijk van de grootte van het project kan dit zelfs al op één dag. Ze gebruiken hierbij minerale glaswol omdat dit materiaal duurzaam en brandveilig is en omdat het hoge thermische isolatiewaardes haalt. Ook de geluidswerende eigenschappen zijn een bijkomende troef. Diktes van 18 tot 24 cm zijn vandaag de norm bij renovatie en garanderen je een uitstekend resultaat.

Gratis EPC-keuring

Ben je overtuigd van de voordelen van dakisolatie? Teken dan nu in en je kan rekenen op een professionele uitvoering en kwalitatieve materialen. Bovendien krijg je er nu ook gratis een EPC-keuring door een erkende energiedeskundige bij als je ingaat op de offerte die wij voorstellen. Win-win!

Offerte aanvragen

Powered by Livios